Zonnepanelen reinigen
Vaak wordt beweerd dat zonnepanelen volledig gereinigd worden door de regen. Het tegendeel is waar. Het grootste vuil kan bij een schuine opstelling worden mee gespoeld maar de uitwerpselen van vogels, stof en andere verontreinigingen blijven op de panelen achter. Kalk uit regen en zout van de wind slaan op de zonnepanelen. Het is daarom raadzaam om de zonnepanelen 1 á 2 keer per jaar grondig te laten reinigen. Dit levert u het maximale rendement op.Wat zijn de voordelen van zonnepanelen reinigen?
• Langere levensduur: Door de zonnepanelen te laten reinigen worden ze niet aangetast door het vuil wat op de panelen achterblijft.
• Door het hogere rendement verdient de investering zichzelf terug.


Wat doet vuil met zonnepanelen?
Zonnepanelen die in landscape opstelling zijn geplaatst op een plat of schuin dak hebben op een andere manier last van vuil dan zonnepanelen in portrait opstelling.

Wanneer de zonnepanelen voor langere periode niet gereinigd worden kan er zelfs blijvende schade optreden in de zonnecellen. hierdoor kan uw systeem onnodig en blijvend energieverlies leiden.Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van landscape en portrait opstellingen.

Zonnepanelen in landscape opstelling


Zonnepanelen in landscape opstelling

 

Zonnepanelen als portrait opstelling
Het zonnepaneel werkt aanzienlijk minder goed.

 

Stof- en roet aanslag op zonnepanelen:Wanneer de zonnepanelen voor langere periode niet gereinigd worden kan er zelfs blijvende schade optreden in de zonnecellen. hierdoor kan uw systeem onnodig en blijvend energieverlies leiden.Waarom uw zonnepanelen laten reinigen en onderhouden?
Vuil, defecte cellen en kapotte diodes. Al deze zaken kunnen uw rendement negatief beïnvloeden. Om het maximale uit uw kostbare investering te halen, dient u uw installatie goed te laten reinigen en onderhouden. Wij zorgen ervoor dat uw installatie perfect in orde is, zo gaat deze langer mee en heeft u meer zekerheid.Onderhoudscontract van de zonnepanelen
Het is bij ons mogelijk om een onderhoudscontract samen te stellen.
Het onderhoudscontract houdt in:

- Het reinigen van de zonnepanelen
- Het nakijken van het montagesysteem en zonnepanelen op eventuele beschadigingen
- Het herstel van schade aan dakpannen (door weersomstandigheden)
- Het testen van de aardlek automaatKlik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen.