Domotica

U hoort leest en ziet steeds meer over domotica. Maar waar moet u beginnen met huisautomatisering? Hoe maakt u een goede keuze in alle mogelijkheden en waar moet u op letten bij de installatie? Elektro service Eersel helpt u graag verder met uw domotica systeem. Bij ons kunt u terecht voor advies, verkoop en installatie.

Wat is een domotica systeem?

Comfortabel wonen en werken wordt steeds belangrijker en nieuwe technieken zorgen ervoor dat deze wensen ingevuld kunnen blijven worden. Domotica is de samenvoeging van technologie en aanvullende diensten om de woon en werk kwaliteit verder te verbeteren. Oorspronkelijk werd domotica ontwikkeld om senioren of mensen met een beperking te helpen met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden, maar tegenwoordig ligt de focus meer op comfort en hightech gadgets binnen woningen en bedrijven. 

Met een KNX domotica systeem hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw verwarming, beveiliging of verlichting omdat dit allemaal geautomatiseerd en/of op afstand te bedienen is. Waar u in het verleden nog overal aparte schakelaars en knoppen voor nodig had, bedient u nu alles eenvoudig via één systeem. En niet alleen vanuit u huis maar ook vanaf elke willekeurige andere plek op de wereld.

Domotica mogelijkheden

Er zijn veel verschillende mogelijkheden op domotica gebied. Daarnaast zijn er ook verschillende accessoires toe te voegen zoals een camera om uw huis te beveiligen of een slimme deurbel waarmee u ziet wie er voor de deur staat. U kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een oplossing voor!

Voorbeelden van domotica mogelijkheden:

  • Alarmsysteem: dit is vaak de kennismaking met domotica voor particulieren en bedrijven. Het is immers erg belangrijk om uw woning of bedrijf te beveiligen. En dan hebben we het niet alleen over inbrekers want met wifi camera beveiliging kunt u ook in de gaten houden of uw kinderen op tijd van school komen of de kat van de buren uw tuin niet als toilet gebruikt. Er zijn veel mogelijkheden zoals inbraaksensoren, IP deurbel, rookmelders en alles in één systemen. 
  • Verlichting: het kunnen bedienen van verlichting op afstand zonder schakelaars om te zetten. Dimmen, van kleur verwisselen of het instellen van voorkeursprogramma’s. Het is allemaal mogelijk. 
  • Raamdecoratie: Laat de gordijnen op en vast tijdstip open en dicht gaan en bedien de gordijnen vanaf uw bank. 
  • Verwarming of verkoeling: met een zelflerende thermostaat hoef je nooit meer de verwarming een graadje hoger of lager te zetten. Ook je airconditioning systeem kun je aansluiten als deze werkt op domotica apparatuur.
  • Digitale assistentie: vraag op elke plek in huis aan bijvoorbeeld Siri, Google assistent of een ander vergelijkbaar systeem om assistentie. Vraag naar een recept tijdens het koken bijvoorbeeld.

Domotica systemen en veiligheid

Door de verdere ontwikkeling van Innovatieve en intelligente domotica systemen groeit ook de angst voor een onveilige omgang met data en manipulatie hiervan. Onze systemen zijn op veiligheid getest en gecertificeerd. 

 
 

Terug naar overzicht
Elektrotechniek Een huishouden of bedrijf draaiende houden zonder elektriciteit is vandaag de dag onmogelijk. He... Lees verder Domotica U hoort leest en ziet steeds meer over domotica. Maar waar moet u beginnen met huisautomatiserin... Lees verder Zonnepanelen Zonne-energie voor iedereen! Elektro Service Eersel levert betaalbare zonnepanelen aan mensen z... Lees verder Led-verlichting Een led is een elektronische component, een halfgeleider die licht uitzendt als er een elektrisc... Lees verder Beveiliging Het aantal inbraken stijgt jaarlijks. Een goede beveiliging tegen inbraak is daarom steeds belan... Lees verder NEN 3140 arbeidsmiddelen Veiligheid op de werkvloer is belangrijk. U zorgt als werkgever graag goed voor uw personeel. Va... Lees verder

Klanten waar we trots op zijn